Tour de France
Frantziako Tourraren Euskadiko irteera

Foodies

Bike world

Foodies

Esperientziak bizikletan

Pedal-kolpez Euskadi ezagutu. Lurralde hau aulkitxo batetik bizi, ezagutu eta sentitu. Milaka aukera dituen helmuga. Zatoz eta aukeratu, zure zain gaude!

Ezagutu Euskadi bizikletaz!

Inoiz ez bazara Euskadira etorri, gainditu gabeko gai bat duzu. Maiteminduko zaitu bere paisaiengatik, bere jendeagatik, bere usainengatik eta, nola ez, bere gastronomia gozoagatik, nazioartean gehien ezagutzen eta estimatzen denetako bat.

LURRA ETA ITSASOA: EUSKAL GASTRONOMIAREN ALTXOR HANDIAK

Lur hau itsasotik eta menditik hurbil egoteak leku pribilegiatua egiten du eta kalitate bikaineko lehengaia eskaintzen dio. Hiru faktoreren konbinazio perfektua da: lehengaia, sukalderako grina eta dedikazio eta ahalegin handia.

Euskadi arrantza- eta itsaski-kultura handiko lurraldea da. Kantauriko arrainak, hala nola antxoa, bisigua, txipiroiak, legatza, iparraldeko hegaluzea, bakailaoa, atuna, sardinak edo jurela, ospe handia dute zapore bikainagatik.

Kantauri itsasotik hurbil egoteak Euskadiri kalitate oneneko arrain gozoak ematen badizkio, mendiarekiko hurbiltasunak animalientzako kalitate handiko larreen hazkuntzari eta plater gozoak egiteko landare-barietateari mesede egiten dio.

Euskadiren beste ezaugarrietako bat euskal mendietan oraindik bizirik dirauen abeltzaintza-tradizioa da. Ganaduaren ardura eta zaintza horrek, eta abereak aske hazteak, jaki goxo bihurtzen dituzte Euskadiko haragiak.

Euskadiko baratzean kalitate handiko landare gehiago aurki ditzakegu, hala nola porruak, babarrun berdeak, aza, tomateak eta patatak, baita euskal gastronomiako produktu tipikoak ere, Gernika-Lumoko piperrak eta Ibarrako piperminak, esaterako.

PINTXOEN JATORRIA ETA TRADIZIOA EUSKAL GASTRONOMIAN

Nork ez du izan Euskal Herriko pintxo ospetsuen berri? Euskal sukaldaritzako benetako bitxiak dira, itsasoko eta lurreko produktu tipikoekin egiten direnak. Pintxoa garatzen joan da urte hauetan zehar, eta gaur egun benetako sukaldaritzako artelan bihurtu da, baina miniaturan.

Euskadiko ohitura tabernetan pintxo ibilbide bat egitea da, barrak pintxo barietate handiz beteta, txakoli batekin – ardo zuri tipikoa –, sagardo baso batekin edo Arabako Errioxako ardo batekin lagunduta.

Alzado de bilbao

Euskadi bizikletaz ezagutzeko esperientzia ahaztezina egiteko behar duzun guztia